SharQ Bite

SharQ Bite: Fireforce – Annihiliate the Evil

Fireforce brengt drie jaar na hun succesvolle “Deathbringer” nu de langspeler “Annihiliate The Evil” uit. De elf nummers brengen je Fire & Force. Een powerplay is het wel, een flinke dosis schreeuwende gitaren, dubbele drums en Flype’s vocalen daar nog overheen.

Het is een fullypacked totaaltje geworden, zeker niet voor iedereen dit, maar dat heb je al snel binnen het genre. Power Metal volle kracht vooruit meteen erin beuken met “The Boys from Down Under”. De Belgen leven zich lekker uit en laten je meteen meevoeren op de wilde zeeën. Het derde album brengt “Fake Hero”, “Dog Soldiers” en “Thyra’s Wall” onder andere met zich mee. De drie nummers laten je uit volle borst mee zingen tijdens hun live shows.
Vol energie, uptempo en muzikaal zeer goed in elkaar gestoken.

Wat eigenlijk nog ontbreekt op een album als deze is een epische langere track van een kwartiertje of zo, al vullen “White Lily”, “Iron, Steel, Concrete, Granite” en “Herkus Mantas” ook wel een fijne pack samen.

Ach, het album is er, de fans zullen ervan genieten, maar of het ze een boegbreker geeft voor een volgende stap durf ik wel te betwijfelen. Hopelijk gaat hun live reputatie nog verder omhoog en is daar nog winst te behalen. Het album Annihilate the Evil is vanaf nu te beluisteren op de bekende streaming diensten.

Previous post

SharQ Bite: Burning Clocks - Gone EP

Next post

Review: Ruins of Elysium - Seeds of Chaos and Serenity

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.