SharQ Bite

SharQ Bite: Fleddy Melculy – Helgië

Fleddy Melculy persfotoIs het hip en hot om muziek in uw eigen taal te maken, na de Kraaien en De Likt Is het nu ook in België raak, want Fleddy Melculy gaat helemaal los. De slopers uit het zuiden scoorde inmiddels al hit na hit en nu is het tijd voor een langspeler. Althans langspeler, de nummers liggen dichterbij de twee dan de drie, op enkele uitschieters na.

Helgië is de titel voor de plaat en opent dan ook toepasselijk met een welkomstwoordje, “Welkom in Helgië”, waar de rauwe en ruwe sound van de band al direct hoorbaar is. Het hangt naar een Metal bandje toe, maar dan met punk teksten en vooral zich heel serieus nemen door niet serieus te klinken. Door naar “F**ck You Fleddy!”, Goedendag! even een voorstelrondje richting het publiek. Waarna de hit “Feestje in uw Huisje” volgt. Het nummer is in een paar maanden tijd al meer dan veertigduizend keer bekeken. Niet slecht voor een “underground” bandje. De uitstraling van de heren is ook gewoon helemaal top en de plaat gaat lekker door met scherpe gitaren en de titel “Ik haat Jazz”, duidelijker wordt het hem niet.

Met een mooi statement van de straat begint “Geen Vlees Wel Vis” waarna de rockers er meteen lekker op inhameren. De rode draad raak ik wel aardig kwijt maar de losse nummers slaan helemaal nergens maar toch blijft het album erg interessant. T-shirt van Metallica is wellicht de hit van de band te noemen waarmee ze doorbraken bij het grotere publiek. Niet dat het met muziek begint maar met een ergernis. Why the **** worden Metallica T-shirts bij de H&M verkocht. Schitterend.

De band weet een goede afwisseling te laten horen in de veertig minuten die ze zichzelf hebben gegeven. Een echte liveband mag ik het wel al noemen want wie dit thuis voor de lol even opzit op repeat, heeft wellicht ook deep Japanse noise opstaan voor de fun. Het album moet je zeker even luisteren, maar daarna lekker in de kast en tijdens het festival de pit in duiken en niet meer uitkomen totdat Fleddy het zegt!

De plaat is vanaf nu te beluisteren op Apple Music.

Previous post

Review: Diggy Dex – Golven

Next post

Persbericht: WingsOfDeath Presents 3

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.