SharQ Bite

SharQ Bite: Fogalord – Masters of War

Zoals het persbericht zelf ook al omschrijft, de gloriedagen van Italiaanse metal is wel aardig voorbij, toch zijn er altijd bands die opstaan en proberen de pilaren onder het genre te verstevigen. Fogalord is daar een van, met het album Masters of War lukt dat ook nog eens vrij aardig. Ben je fan van Rhapsody of Ancient Bards dan zou dit een plaat voor jou kunnen zijn en goed nieuws, hij is al verkrijgbaar!

Met snel gitaarspel, stevige drums en catchy sounds wordt je meegenomen in het verhaal.
Van “Rising Through the Mist of Time” tot het “epische” einde met “The Sword’s Will”.
Dat de symfonische metal je om de oren zal vliegen mag duidelijk zijn, dus zet je schrap voor deze rit. Dat je af en toe de stroom opwaarts hebt af en toe mee blijkt wel in de grote tempi wisselingen op het album. Hierdoor wordt de focus regelmatig verlegd en dat komt het geheel niet altijd ten goede.

Vocalist Dany All zal niet iedereen bekoren met zijn stem maar is wel een stabiele factor gedurende het album. Titelsong van het album, “Masters of War”, laat duidelijk horen dat je voor folktales op de juiste plek bent maar bij “The Storm of Steel” worden de verschillende instrumenten beter ingezet ervoor.

Richting het einde moesten er toch nog een ballade ingevoegd worden en bij de intro van “Absence of Light” werd daar al enigszins mee gespeeld maar “The Gift of The White Lady” krijgt toch echt de titel ervoor. Het is tevens de opmars naar het slotstuk.

“The Sword’s Will” laat in nog net geen dertien minuten horen dat de hele opmars van het album hiernaartoe heeft gewerkt. Helaas brengen maar enkele symfonische rockbands dit soort nummers uit als videoclip en zullen we het moeten doen met Daughter of the Morning Light. Was toch wel erg tof geweest als dit slotstuk een bijpassende video had gekregen. Wellicht is daar nog even sparen voor nodig.

Wie de plaat al wilt kopen kan dit natuurlijk doen bij de betere platenzaak of gewoon lekker online streamen.

Previous post

SharQ Bite: Ironborn - Ironborn EP

Next post

SharQ Bite: Theia - Back in Line

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.