SharQ Bite

SharQ Bite: For I Am King – Daemons

Tekst door: Sharik “MCSharQ”
Foto’s For I Am King

13432340_987019298082941_975468316169370764_nDe Nederlandse metal band onder leiding van frontvrouwe Alma loopt alweer een aantal jaren mee in het genre en stonden al op de grotere metal festivals in binnen- en buitenland. For I Am King is nu hier met hun debuutplaat, Daemons, welke komende vrijdag het levenslicht zal zien. Net op tijd voor Jera on Air, welk volgende week vrijdag zal plaatsvinden en de band hun release show zal geven.

Het vijftal gaat direct los met “Black Death” en “Breathe the Fire”, de tracks laten direct horen waartoe de band in staat is. Hun rauwe en ruwe metalcore springt er levendig en vol energie in. FIAK weet de luisteraar direct vast te pakken en mee te nemen in hun gedachtestroom. Daemons is kort maar krachtig, met slechts tien tracks in zevenendertig minuten wordt er behoorlijk wat vaart gemaakt. Toch voelt het geen enkel moment te snel of afgeraffeld. Wanneer “The Crone” start is hoorbaar dat de band op tempo is en warm gespeeld want het is een van de betere tracks van het album. Een interlude volgt als break voor “Hades”, het nummer dat enkele dagen geleden op youtube geplaatst werd ter promotie van het album.

De Amsterdammers weten wel van wanten, het album is pakkend en heeft een waanzinnige kwaliteit. Zoals zij zelf omschrijven in het persbericht; “It’s just metal”. Maar dan wel van het hoogste niveau. Deze plaat is een must listen/have voor de komende zomer. Helaas staan er nog niet genoeg  shows op het programma maar hopelijk komt hier na vrijdag verandering in.

Previous post

Persbericht: The Common Linnets en Ronnie Flex & Lil’ Kleine op Zomerparkfeest Meer dan 50 namen toegevoegd aan line-up

Next post

SharQBite: Wolf Hoffmann - Headbangers Symphony

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.