SharQ Bite

SharQ Bite: For Today – Wake

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

FTNog meer metal deze week, ook For Today’s Wake komt namelijk uit. De plaat komt uit de stal van Nuclear Blast. Het platenlabel is de afgelopen jaren flink gegroeid en kent inmiddels een zeer mooie en diverse lineup binnen het brede metal genre. Nieuwe bands komen erbij en krijgen een kans maar daar later deze maand meer over. For Today zette hun naam al in steen maar liefst tien jaar geleden. Sindsdien volgende er vijf langspelers en een dvd-release. Nu is het tijd voor een nieuw werk met de titel Wake.

De plaat trapt af zoals je verwacht bij een metal/hardcore band, stevige tonen met genoeg vocalen om het geheel aardig aan te kleden. Echt vernieuwend nee, maar dat is ze vergeven.

For Today past als geen ander op festivals zoals Jera on Air en dit is dan ook het publiek waar de plaat zeker zal aanspreken. “Forced into Fire” is catchy door de gitaar lijnen die gebruikt worden en wanneer de clean vocals erin komen klinkt het eindelijk sterk. Wanneer de grunts volgen lijkt het juist een grote drukte wat spijtig is want de stevige sound die de band neerzet klinkt juist heel fijn.

Zo rustig als “Bitter Roots” hoeft nou ook niet weer want het nummers is een regelrechte ballade die live een adempauze lijkt te gaan worden, gelukkig gaan ze erna verder met “Wasteland” welke met een korte tijd dan drie minuten het geheel weer opzweept. Korte en rake gitaarriffs zorgen voor een krachtige en afwisselende toon op het geheel.

Beste track van de plaat is wellicht wel “Flooded Earth” een totaalplaatje wat de band kan doen maar zo divers dat het bij een groot publiek gaat aanslaan.

Are you ready For Today!? Vandaag komt de plaat uit en met de hashtag #whereisyourvision zet de band een markeerpunt neer voor iedereen die wilt meepraten over het album.

Website
Facebook

Previous post

Promo: Nightwish Euro tour 2015

Next post

Review: Melted Space - The Great Lie

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.