SharQ Bite

SharQ Bite: Fueled Hate – March of the Pigs

Fueled Hate’s album March of the Pigs word omschreven als “This is the next generation of rap metal and the future of where this genre is going”, dan heb je mijn brein wel ff te pakken. Dus give it a spin en dan is de verwachting ook wel hoog. Spijtig als “Random Thoughts” dan begint als een standaard underground metal rifje. Wanneer vocalist Raymond Lindsay zich aan het geheel toevoegt slaat het eerder op een slaapverwekkende rapper die nog te lui is om uit zijn stoel te komen. Kracht ontbreekt al bij het eerste nummer, nog acht te gaan.

Yes, de band gaat harder over in “Over Again” maar toch is het nog altijd vervelend hoe er om gegaan wordt met zowel de raps als de muziek. Vernieuwend totaal niet, zelfs niet als er een feest ritme klinkt in “This Life”. Het lijkt nog eerder op Kontrust dan een serieuze band metalcore band. Dat de band nog geen 900 likers heeft en per post nog geen 10 duimpjes omhoog geeft zegt wellicht dat ze in een niche zich bewegen maar of hier echt een grote stap mee wordt gezet is maar zeer de vraag. Kwalitatief is er weinig mis met de sound, maar de “hoge” verwachting wordt in geen enkele mogelijkheid vervuld.

Als Fueled Hate live echt anders gaat klinken betwijfel ik zeer, als je deze plaat kunt ontwijken zou ik je zeker niet af raden. Dieptepunt in 2017 vast niet, er komt vast nog wel iets ergers uit.

Previous post

SharQ Bite: The Hubschrauber - Kepler - 186f

Next post

Persbericht: Amerikaanse folk sensatie Darlingside in Roepaen

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.