SharQ Bite

SharQ Bite: Gama Bomb – Untouchable Glory

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

gamaEven kijken op de Facebookpagina van deze band, Gama Bomb, meteen is het duidelijk waar ik naar aan het luisteren ben. Een grote vrolijkheid straalt ervan af, alleen al door de header die de band zeer vrolijk afbeeldt. Het is alweer de vijfde “langspeler” van de band uit Ierland.

Een snelle en opgewekte drum trapt het album “Untouchable Glory” af. Een genreomschrijving kwam de band ook niet eenvoudig mee weg want Thrash, Razor Metal, New Wave of Irish Ripping Metal is denk ik nog te beperkt.

“Avenge Me!” is de tweede track van de twaalf tellende langspeler. Scherpe gitaren tot gevolg waar frontman Philly zich snel aan lijkt te passen.

De muzikanten hebben alle peper in de reet want dit album vliegt echt als een gek aan je voorbij. Stuk voor stuk duren de nummers zelden eigenlijk meer dan drie minuten. Korte en krachtige tracks die met hoge snelheid voorbij komen sjezen. Een festivalband is het eerste wat in mij opkomt want dit voor een grote mensenmassa gaat zeker problemen geven (op de positieve manier bedoeld).

 Het langste nummer “Tuck Your T-Shirt” is een regelrechte meezinger voor bovengenoemde publiek met eenvoudige zanglijn en een lekkere gitaar en bas solo. Dit kan niet missen dat ze in 2016 een hit gaan worden.

Had ik al geschreven dat het album zo hard voorbijvliegt dat wanneer je bij “After The Fire” pas 29 minuten onderweg bent geweest?

De tip van de dag, luister deze plaat niet tijdens het autorijden want boetes zijn voor eigen rekening! Volle gas vooruit voor & met Gama Bomb!

Website
Facebook

Nog even een klassieker van ze:

Previous post

SharQ Bite: Amberian Dawn - Innuendo

Next post

Persbericht: Textures op tour!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.