SharQ Bite

SharQ Bite: Hacktivist – Outside the Box

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

hHet was even wachten maar na vijf jaar is daar dan de debuutplaat van Hacktivist. De UK Rap/Djent act probeert al jaren voet aan de grond te krijgen maar met deze langspeler lijkt het dan te gaan lukken. Komende zaterdag staan ze in Haarlem waarmee ze hun Europese tour van start laten gaan. Naast Polen wordt ook Italië, Oostenrijk en Duitsland aangedaan.

De twaalftracks volgen elkaar in hoog tempo op en verzwakt enkel op “intro” momenten. Na opener “Our Time” wordt met “Hate” snelheid gemaakt. Diepe bass sounds en sterk drumwerk overheerst alom. Vocalisten Hurley en Marvin wisselen elkaar af maar krijgen ook bijstand van onder andere Jamie Graham (Ex-Sylisos) op “Deceive and Defy” en bij “Taken” zelfs door Rou Reynolds van Enter Shikari. Samen vormen ze dus een sterk front tegen het muzikale geweld achter hun.

De energie spat van het album af, niet alleen door bovenstaande maar ook het gitaarwerk werkt goed samen met de elektronische klanken die de band voorbrengt. Een typische Electro-metal plaat zou ik het niet willen noemen maar met de fijne afwisseling in vocalen stijlen is het zeer aangenaam. Beste nummer op de plaat is “False Idols” waarin alle kanten van de band goed hoorbaar zijn. Titeltrack “Outside the Box” daarentegen laat dit juist weer minder weerklinken, best vreemd eigenlijk.

Al met al is het een prima debuut plaat, al denk ik dat deze band live veel hogere ogen gaat gooien. Komende zaterdag kun je hun zien in het Patronaat te Haarlem. De plaat is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere platenzaak.

Previous post

Review: The Cool Quest - Pulsar EP

Next post

Review: Elupia - Clock O' Desert

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.