SharQ Bite

SharQ Bite: HorsesBlewFire – Somnium

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

HBFVanaf vandaag is de plaat Somnium van Horses Blew Fire te beluisteren op alle digital platforms. De plaat is een samenwerking tussen Nederlandse en Belgische muzikanten. Een stevige rock sound met scherpe riffs geproduceerd door niemand minder dan Antoine Pütz.

De plaat opent met een rustig intro getiteld “Paul” en wordt opgevolgd door “Lukas”, hiermee maken we kennis met deze jonge band. Frontman Alexandre heeft een prima rock stem maar de sound die weerklink is steviger en is dus zeker soms power bijzetten om de energie die daarvan af komt bij te houden. “For The Sun” klinkt weer wat rustiger maar met een beter muzikaal gevoel. Stevige riffs die op de juiste plek vallen. Het einde klinkt wat geforceerd maar het nummer staat stevig zijn schoenen. De unieke mix die gezocht wordt komt goed ten duiding in “Flamingos in Tuxedos”. De band schuwt niet om buiten de standaard metal regels te treden. Hierdoor is het zeker een interessant album.

Terwijl “Peach Fuzz” juist deze lijnen strak volgt en hierdoor minder rommelig klinkt. De rommeligheid maakt het juist wel weer spannend. “Yersinia” is een prelude van slotstuk “Plague”, dit nummer duurt ruim zeven minuten en is de sterkste van alle. Het nummer is goed uitgespeeld, een fijne balans en hele fijne alternatieve sound.

De plaat Somnium is vanaf nu verkrijgbaar en vanavond speelt Horses Blew Fire hun release show in Hasselt, waarna een korte tour volgt. Ga zeker deze plaat eens checken! Hij is fijn.

Previous post

Persbericht: Slowlands in the Park: Muziek, biergarten en wijnproeverij in Stadswandelpark Eindhoven

Next post

SharQ Bite: Blueminded - Seize the Day

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.