SharQ Bite

SharQ Bite: Huntress – Static

Tekst door: Irma Ploeger

K1600_614_Huntress[1]“Static”, de nieuwe langspeler van heavy metalband Huntress krijgt lovende recensies en hier kan ik mij alleen maar bij aansluiten. Snoeiende gitaarriffs, puik drumspel en de herkenbare zangstem van Jill Huntress lopen als een rode draad door de nummers heen. Als bonus krijg je een te gekke – creepy – album cover erbij.

De mooie frontvrouw laat met opener ‘Sorrow’ meteen horen wat ze in huis heeft. Het tweede nummer ‘Flesh’ brengt wat variatie, zowel in stemgeluid als in muzikale ondersteuning. Ruim vier minuten wordt de luisteraar getrakteerd op een lekker nummer. Zet die volume knop maar open! Titeltrack ‘Static’ is een catchy nummer, maar dan op een goede manier. Het is niet zo dat je mee gaat zingen bij een concert; er komt wel beweging in! ‘Noble Savage’ is wat mij betreft een lekker nummer om te luisteren met je ogen dicht. Absoluut niet soft maar er zit een bepaalde sfeer in, die mij tot rust kan brengen.  Afsluiter ‘Fire In My Heart’ maakt je meteen weer wakker! Een rocknummer met een heavy randje, perfect einde voor “Static”.

Huntress is een band waar ik nog nooit eerder naar geluisterd had. Dat ligt niet aan de muziek, maar gewoon aan mij. De nieuwe cd zit goed in elkaar en de zang en grunts van Jill Huntress zijn goed in orde, dus er is geen reden de cd niet te kopen. Vanaf 25 september 2015 in de schappen! Momenteel touren ze in Amerika, er zijn helaas (nog) geen Nederlandse datums bekend.

Huntress Officiele Website 
Huntress Facebook 
Napalm Records 

 

Previous post

SharQ Bite: Harbour of Souls - Mountain of Fire EP

Next post

Review: Dawn of Destiny - To Hell

Irma

Irma

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.