SharQ Bite

SharQ Bite: In Hearts Wake – Ark

Nog een paar nachtjes slapen en dan is eindelijk zo ver. De nieuwe plaat van In Hearts Wake! Ark wordt 26 mei de wereld in geslingerd, de Australische band wist in tien jaar tijd zich te ontplooien tot toch wel een zeer fijne band die over de gehele wereld een plek weet te vinden in de metalcore scene.

Sinds deze plaat is Conor Ward toegevoegd als vaste drummer van de band waarbij de rest hetzelfde is gebleven en de verwachte sound dan ook geleverd kan worden. Het is alweer de vierde plaat die uitkomt van de band op het label UNFD. De eerste singles lieten direct de sterkte horen van de band, “Passage”, “Warcry” en “Waterborne”. Alle drie zijn ze nu al te streamen via de bekende wegen. De catchy sound die de band brengt in samenhang met stevige riffs, grunts en clean vocalen maken het toegankelijk voor het grote (festival) publiek.

Dat veel bands in het genre eenzelfde weg bewandelen en je soms het verschil nog maar nauwelijks hoort is een feit. In Hearts Wake probeert tekstueel aandacht te vragen voor wereldse problemen en zorgt hiervoor dat zij zich onderscheiden van de massa. Het album ademt de problematiek met betrekking tot water, zowel de zeeën als drinkwater.

Wie de band graag live wilt zien moet nog even wachten tot het najaar wanneer er een Europese headliners tour in aantocht is. Tot die tijd is er vanaf komende vrijdag het album Ark. Verkrijgbaar via de bekende kanalen, bij je betere platenzaak of online.

Previous post

Promotions: Epica back to Belgium!

Next post

Persbericht: Nederlandstalige beat-band The Kik naar Venlo

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.