SharQ Bite

SharQ Bite: Javier Colon – Gravity

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

23d1e6184710638f32e1418317472bc452db5856Javier Colon is geen bekende vocalist in Nederland, toch heeft hij een al heel wat meters afgelegd in de muziekwereld. De sing- and songwriter begon eind jaren negentig als twintiger aan zijn carrière, bracht diverse platen uit en wist in 2011 The Voice USA te winnen. Hierdoor kon zijn grote doorbraak plaatsvinden, met een platencontract op zak bij Universal Republic Records en de steun van coach Adam Levine (Maroon 5).

De herontdekking in 2011 bracht de plaat Come Through for You voort en werd gematigd ontvangen. De live shows werden goed bezocht en de winst bij het tv-programma zorgde voor veel publiciteit, toch bleef de verwachte doorbraak achter. Nu is hij, na vijf jaar, terug met het album “Gravity”. Dit album kwam op 16 april uit, Javier laat horen dat hij erg gegroeid is en dit album veel dichter bij hem staat dan wat er na The Voice uitgebracht werd.

Javier’s stem is soulfull en heeft een fijne R&B vibe, de kalme en rustige nummers sluiten hier perfect bij aan. Openers “Close to You” en “Clear the Air” laten deze kant van hem dan ook direct horen. Verwacht geen hippe of snelle beats, dit zijn fijne popsongs. Bijgestaan door gitaar, bas, piano en rustige drums. De plaat kent een aantal uitschieters, titeltrack “Gravity”, “Say” en “Walkin Blind”, de drie nummers laten het beste horen hoe goed deze zanger is.

De pure sound van Javier Colon laat hem boven de grote groep zangers uitstijgen in het genre, dit maakt hem uniek. The Voice was enkel een opstapje, nu is het tijd om met “Gravity” de echte sound te laten weerklinken waar deze man goed in is.

De plaat is nu verkrijgbaar digitaal en bij de betere platenzaak.

Previous post

Persbericht: Nieuwe single van Itchy Teeth neemt luisteraar mee op muzikaal pleziertochtje

Next post

Persbericht: Space post-rock trio Magic Pillow Factory presenteert debuut EP

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.