SharQ Bite

SharQ Bite: Leaves’ Eyes – Fires in the North

14324640_10154592311238901_5064184875163713036_oHet lijkt wel een ware hype in de metal wereld, zodra er een nieuwe zangeres komt moet er zo snel mogelijk een EP op de plank verschijnen om het oude te vergeten. Maar bij het ontbreken van nieuwe tracks worden oude nummers opnieuw ingezongen door desbetreffende vervanger/vervangster. Ditmaal is de “eer” aan Elina Siirala zij zal Liv Kristine moeten vergeten in deze band, een bijna onmogelijke opdracht.

Gelukkig is er een nieuwe track op de EP, namelijk de titeltrack, “Fires in the North”. En om dat te vieren staat die er maar liefst twee keer op! Een keer mag het met alle toeters en bellen zoals we gewend zijn van de band en de tweede versie is een uitgeklede akoestische versie. Als ze het bij de eerste hadden gelaten was eigenlijk prima geweest want de tweede voegt niets toe als je de eerste gehoord hebt. Het nummer staat stevig in zijn schoenen en ook de zangeres doet het zeker niet onverdienstelijk.

Maar het moet een EP worden en niet een ouderwetse two-sided single. Dus zijn de nummers “Edge of Steel”, “Sacred Vow” en “Swords in Rock” van het vorige album King of Kings uit 2015. Direct is hoorbaar dat deze nummers niet voor haar gemaakt zijn en ik heb te doen met de diehard fans die dit moeten doorstaan. Hopelijk zullen ze onstage op bijvoorbeeld Metal Female Voices Fest in oktober een show neerzetten die niemand meer zal vergeten in een positieve manier en dat het hoofdstuk Liv dan snel is afgesloten maar dat is nog even afwachten.

De EP is vanaf 7 oktober verkrijgbaar, spijtig genoeg is er van de titeltrack (nog) geen videoclip en is Edge of Steel gebombardeerd tot uithangbord.

Previous post

Persbericht: WingsOfDeath Presents 3

Next post

Persbericht: Laat je meeslepen door het debuutalbum van I Wear* Experiment

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.