SharQ Bite

SharQ Bite: Mistral – Tales of Trephine and Theosophy

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

En dan nu iets totaal anders, Mistral’s Tales of Trephine And Theosophy.

mistralDe bands debuut EP telt drie nummers en tikt net niet het halfuur aan. Damned dit is iets totaal anders dan dat ik de afgelopen eeuwen geluisterd heb. Scherpe gitaarklanken en een snel tikkende drum weerklinkt door mijn speakers wanner “Enthralled” begint. Een goed gevulde sound wordt versterkt door de grunts die er meteen niet om liegen. Een diepe stem en de snelheid werkt als een trigger en je wilt verder luisteren waar deze twaalfminuten duren track heen zal gaan. Dan plots, rust. Rust in de track en een kalme, bijna vertellende stem, gaat verder in de drukte.

De wisseling van de wacht en verschil in stijlen maakt de track minder aangenaam dan in het begin verwacht bij ondergetekende. Een gevoel van te druk terwijl als het in drie delen geserveerd was het wellicht beter had aangevoeld.

Door met ‘Of Wisdom and Pain”, exact wat ik hierboven al omschreef, een korter nummer waarbij de focus centraler ligt en beter in het gehoor ligt. Heerlijke gitaarsolo’s schieten voorbij en wanneer de grunter weer volle vaart vooruit gaat is het nummer op lekkere snelheid. Die snelheid gaat door wanneer het derde en laatste nummer “Bereft” start. Wederom een langere track met tempowisselingen en een matige stem die het rustige deel op zich neemt. Uitblinker op het geheel is toch echt de grunter en de gitaristen die het grote verschil steeds aan kunnen houden.

Let op, deze EP is zeker niet voor iedereen maar ik kan me voorstellen dat er een groep metalheads heel blij van gaat worden, helaas is dat niet mij. De plaat is nu te beluisteren op Bandcamp.

Facebook

Previous post

SharQ Bite: Vly - I/Time

Next post

Live Review: Breda Barst 19-09-2015

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.