SharQ Bite

SharQ Bite: Nightmare – Dead Sun

14265044_10154457137504286_5770267745568066832_nOp 25 november verschijnt het nieuwe album van Nightmare getiteld “Dead Sun” onder de vlag van AFM records. De band welke al is opgericht in 1979 zijn echte pioniers te noemen in de Europese heavy metal. Het debuutalbum verscheen in 1984 sinds dien hebben ze nog 9 albums gemaakt waarvan Dead Sun dus in het lijstje toegevoegd mag worden.
Een jaar geleden maakte de band bekend dat ze een wisseling van de wacht hadden doorgevoerd waar zangeres Maggy Luyten het roer over nam als frontvrouw en Olivier Casula de drums zou bestijgen. Door deze vernieuwing kon de band het voorbestaan handhaven.

Dead Sun trapt af met de bekende heavy metal klanken van voorheen “Infected” en “Sleepless Minds” laten je meteen verlangen naar meer. De klassieke tonen vullen mijn gehoor en worden telkens perfect geplaatst. Geen stap te veel maar ook zeker niet de kantjes ervan af gelopen. Horend is dat deze band al wat meters heeft gemaakt en de kwaliteit is dan ook uitmuntend te noemen.

Iets later op de plaat komen we “Ikarus” en “indifference” tegen, beide tracks staan sterk in hun schoenen en weten te boeien van begin tot eind, iets waar de totaalplaat goed in overziet. Nummers zijn tiptop afgewerkt en laten het maximale horen waartoe Nightmare toe in staat is. Of het nu gaat om sterke riffs, heavy rock sounds of stevig ingespeelde drums. Alles lijkt te kloppen, iets wat een prima voorzet is voor een sterk 2017.

Bookers opgelet dus, deze band uit Grenoble wil je komend jaar op je Rock & Metal festivals plaatsen! De plaat is vanaf 25 november verkrijgbaar bij de betere platenzaak of online bij Apple Music natuurlijk.

Previous post

Persbericht: The Dutch Queen Tribute is op zoek naar nieuwe Freddie Mercury

Next post

Persbericht: ELLA gaat samenwerking aan met Massive Attack producer

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.