SharQ Bite

SharQ Bite: Novatia – Reflection of Thoughts

13483357_1142432739152327_5502613192557113682_o

Een jaar geleden schreef ik over de eerste EP van Novatia, toen had de band pas veertig likes, dit is inmiddels gestegen naar 168 maar dat is echt nog veel te weinig. Want ook deze EP “Reflection of Thoughts” is een klein meesterwerkje, welke je trouwens voor slechts 10euro al kan bezitten! En dan krijg je hem ook nog eens eerder dan release plus de eerste EP voor gratis erbij!

Rindert (Gitaar) en Fabian (Bass) open de plaat met “Flowing Thoughts” en een fijn ritme waarna Ingmar (Synth) en Joost (Drums) zich eraan toevoegen. Dit alles als opzet als vocalist Joep hen bij gaat staan. Direct weerklinkt de groei van de band. Het is allemaal een stuk chiller en beter op elkaar passend terwijl de eerste EP al van perfectie voorzien was.

“If It’s Love” gaat daar eenvoudig mee door, het geheel is geweldig afgemixt waardoor elk detail sterk doorkomt en laat de diepte van deze band goed horen. De nummers vloeien eenvoudig in elkaar over en zo speelt “Rule” alweer af.

“Underway” start met een geweldige basklank, die door het hele nummer een stevige ondergrond legt. Joep zijn stem weet met gemak het geheel te volgen zonder het te hoeven overstijgen. Niet veel bands in Nederland kunnen dit niveau aan en weten het ook nog eens zo goed naar voren te brengen. Als afsluiter op de EP staat “And I’ll Wait” een kleiner en kwetsbaarder nummer die met de akoestische gitaarklank wordt begeleid.

Reflection of Thoughts komt 4 september uit en zal ondersteund worden door een liveshow in de Boerderij te Zoetermeer. Ga de EP nu alvast vooruitbestellen want voor slechts 10euro krijg je dus twee geweldige EP’s voor de prijs van 1!

Previous post

Promotions: LIGHT YEARS "LITE YEARS" NEW ACOUSTIC EP IN SEPTEMBER!

Next post

SharQ Bite: Madame Mayhem - Now You Know

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.