SharQ Bite

SharQ Bite: Novelists – Noir

In 2015 verscheen het album Souvenirs van de Parijse metalcore band Novelists. Het album destijds werd zeer goed ontvangen door de media en nu, twee jaar later, hebben ze al de nodige kilometers weten te maken. Ze gingen onder andere op tour met While She Sleeps en met Make Them Suffer gaan ze later dit jaar nog op pad.

Met dit album, Noir, weten ze vooral door te gaan waar ze gebleven waren. Geen onverwachte veranderingen in de sound of aanpak. Wel tof om in “Monochrome” een saxofoon te horen als extra toevoeging. Het bied wat meer diepgang in het geheel

Het “standaard” nummer weerklinkt wel in de single “Under Different Welkins” wat er zeker voor zorgt dat er een groep nieuwe fans zich zal aansluiten vanaf deze plaat. Een goed werkende track voor de clubs en festivals. De plaat lijkt langzaam op gang te komen want de twee navolgers van de track gaan een stuk harder te keer en lijken meer de verwachtingen waar te maken.

Een van de toffere tracks op de plaat is “Stranger Self” waar Novelists zich meer toont dan in de voorgaande tracks, de creativiteit in sound komt hier meer naar voren namelijk. Het hele album schommelt hierin, een bewuste keuze tussen de verschillende emoties op de plaat.
Zo is “Joie de Vivre” en “A Travers le Miroir” ook zeker nog noemenswaardig. Zeker de gitaarsolo in laatstgenoemde is om van te smullen.

De plaat Noir komt 8 september uit en is vanaf nu digitaal vooruit te bestellen of natuurlijk bij de betere platenzaak alvast!

Previous post

Words on Fire maakt festivalprogramma bekend

Next post

SharQ Bite: Threshold - Legends of the Shire

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.