SharQ Bite

SharQ Bite: Orden Ogan – Gunmen

Ready for Orden Ogan? Het viertal is al sinds 1996 onderweg en wist met vele albums sterk uit de hoek te komen. Niets is daarin veranderd want ook met hun vijfde langspeler, Gunmen, weten ze weer te overtuigen. Tien heerlijke melodische metal nummers. Zoals het persbericht al beloofd, geen ballades enkel metal hymnen.

“Gunman” opent met veel bombarie de plaat, heel terecht om even te laten zien wie ze ook al weer zijn. Een krachtige sound met alle benodigde ingrediënten. De gitaren vliegen je al snel om de oren en ook het stevige drumwerk geeft volle vaart vooruit. Power Metal ten top.

Met “Fields of Sorrow” en “Forlorn and Forsaken” gaat de band daar dan ook lekker mee door. De afwijking komt wat meer in “Vampire in Ghost Town” waar ook de samenzang weer wat sterker op de voorgrond komt te liggen. Een samenwerking met Liv Kristine volgt, de zangeres heeft volgens vele een prachtige stem en verschijning. In het nummer klinkt ze vooral als invulling van de achtergrond. Echte wisselwerking blijft hierin uit.

“Ashen Rain” en “One Last Chance” brengen de snelheid weer luid en duidelijk terug op de plaat. Maar een power metal album kan bijna niet eindigen met langere track, zo wordt bijna de negen minuten aangetikt met “Finis Coronat Opus”. Een heerlijke track!

Dat Orden Ogan dit najaar op tour gaat met Rhapsody of Fire als support is dan ook een mooi resultaat na deze release. Het album komt begin volgende maand uit en de band is op een aantal festivals deze zomer te zien, maar nog zeer beperkt. Het album is verkrijgbaar bij de betere platenzaak of te streamen natuurlijk.

Previous post

Review: Electropoëzie - Voor de Moord

Next post

Review: The Meltdown - The Meltdown

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.