SharQ Bite

SharQ Bite: S.O.C (Straight Outta Control) EP

Deze week komt de langverwachte N.W.A docufilm Straight Outta Compton uit in de Nederlandse bioscopen. De film over de inspirerende band uit de jaren 80/90 zorgde er al voor dat Dr. Dre een nieuw album uit zijn mouw schudde maar vandaag kwam ook EP van de Nederlandse rap scene uit. Big2 (The Opposites), Adje, CHO, Dio, Hef & Mocromaniac sloegen de handen ineen om vijf tracks te produceren met de benodigde vibe. 

  De sound is losjes geinspireerd op hun voorbeelden. Een ode is het niet te noemen maar de “anger” beats en “boze” teksten ontbreken niet. Vooral de mix tussen deze rappers van eigen grond zorgt ervoor dat nummers goed eruit komen. Hun eigen stemkleuren zorgen voor een lekkere afwisseling. 

“Dat Nu”, “Money”, “N****s Weten Allang”, “Next Move” en “Niet Dichtbij” vormen samen nog geen achtien minuten en vliegen lekker voorbij. Het is zeker geen EP die gaat blijven hangen maar is wel een lekkere toevoeging. Liever had ik gezien dat er, zoals bij Dr.Dre, een volledige langspeler was uitgebracht. Dit had minder op een snelwerk geleken en met deze top uit de industrie had dat zeker goed uitgepakt. Live de planken op en slopen die clubs. Of liever underground feesten. 

De plaat is vanaf nu te beluisteren op Apple Music & Spotify. 

De film Straight Outta Compton komt later deze week uit. 

Previous post

Review: Koen Herfst - Back to Balance ( English )

Next post

SharQ Bite: Elvya - Untold Stories

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.