SharQ Bite

SharQ Bite: Schandmaul – Leuchtfeuer

14470476_1313254468708178_565418264388482927_n

Je bent een Duitse folkrock Metal band en maakt al sinds 1998 hele toffe muziek en nu breng je alweer het negende studio album uit, tijd voor een feestje maar als je slechts enkele dagen na de release ook nog eens op de nummer 1 plek staat in de nationale ranking is dat een reden voor een extra groot feest! Dat overkwam Schandmaul, een band die ik al enkele jaren bewonder van hun kunde om dit genre zo groot te maken. Het is een band die ondanks ze (veelal) in hun moedertaal zingen toch prima de landgrenzen over kan gaan. Het gaat om gevoel, vrijheid en sterkte van de samenhang tussen de muzikanten. En alles klopt gewoon bij deze band.

Met nummers zoals “Heute Bin Ich Köning”, “Sonnenseite” en “Freunde” weet de band vrolijke folkmuziek te brengen. Terwijl ze veel ook ingetogener te werk kunnen gaan tijdens bijvoorbeeld “An Deiner Seite” een ballade met middeleeuwse klanken zoals ze altijd wel laten klinken. Zo ook in “Sommernachtstraum” en “Leiermann”. Ik versta er echt helemaal niks van maar de muziek weet me te raken elke plaat weer opnieuw. Steviger klinkt het nummer “Die Schwarze Perle” waar toch weer de metal kant van de band opduikt. Deze mix, deze stijlen combineren is een hele kunst maar de vorm waarin Schandmaul dat telkens weer lukt is subliem te noemen.

De live shows van deze groep is dan ook zeer geroemd en hopelijk mag ik dat nog eens komen vastleggen want deze band staat zeker op de bucketlist van must see! Leuchtfeuer is verkrijgbaar bij de betere platenzaak of via Apple Music.

Previous post

Sharq Bite: The Agonist - Five

Next post

Persbericht: RETURNING HARDCORE HEROES SAVIOUR UNLEASH NEW TRACK "THE QUIET CALM"

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.