SharQ Bite

SharQ Bite: Seven Waters – Hunter’s Prey

 

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

HPCover-300x275Symfonische epische female fronted metal van eigen land krijgt natuurlijk altijd een plekje op www.mcsharq.nl. Al in 2010 werd Seven Waters gevormd met als resultaat in 2012 een mini-cd getiteld “Pathfinder”. Vorige maand zag “Hunter’s Prey”, wederom een EP, het levenslicht. Vier nummers die elkaar snel en lekker opvolgen.

Frontvrouwe Karen heeft een diverse stem waarin zowel uithalen in de hoogte als zachte vocalen eenvoudig lijken te klinken. Door de symfonische keuze van de band zijn zowel de toetsen (door Maarten) en het gitaarwerk (door Michiel) sterk aanwezig in de sound. De drums worden Robert bespeeld, maar dit alles in tegenstelling tot mijn favoriete band met veel meer rust. De plaat wordt op geen moment echt heel erg hard maar vooral de details blinken uit. Zo is in ieder nummer wel een prachtige solo van synthesizer of gitaar te behoren die zo sterk is dat het eigenlijk meer power verdiend. Karen zingt prachtig maar een full force power vocaal komt er nooit uit. Of dit jammer is, ja, of dit nodig is, nee. Zeker een band die je als metal liefhebber in Nederland in de gaten zou moeten houden.

De vier nummers klinken goed in balans en kennen een prima afwerking in de eindfase. Wat wel spijtig is dat hun agenda, volgens de website, leeg is. Graag zie ik dit soort talentvolle bands elkaar opzoeken en samen het podia opklimmen. Deze band zou namelijk prima met Mindshade of Kingfisher Sky samen een avond kunnen vullen.

Website

Previous post

SharQ Bite: Tracers - Water for Thirsty Dogs

Next post

Festival: CityRock Leeuwarden maakt tijdschema bekend!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.