SharQ Bite

SharQ Bite: Shakra – High Noon

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

SK_HN_1500x1500Hello, zo opent de nieuwste plaat van Shakra, een prima hardrock plaat met de titel High Noon. De plaat is niet echt bijzonder, slechts gewoon goed. Nummers zoals je mag verwachten in het genre, lekker uptempo en fijne gitaar rifjes. Het is alweer het tiende album van de band dus ze weten wel hoe de vork in de steel steekt.

De opener zet de toon voor het geheel, fijn om te weten waar je aan toe bent. Vocalist Mark Fox heeft een fijne stem met een rauw randje. Gitaristen Thom en Thomas geven hun beste tonen weer en Dominik op bas en Roger op drums zorgen voor een sterke basis. Het geheel klinkt dus ook zeker goed. Titeltrack High Noon is een mix tussen ballade en rocknummer, de rustige stukken zijn een beetje spijtig want had meer snelheid na de opener verwacht.

Gelukkig maken ze het weer goed in het volgende nummer Into your Heart. Zo beweegt het album van begin tot eind op en neer, een flinke afwisseling die wellicht niet eens nodig is. De nummers zitten goed in elkaar, zeker The Storm. Het nummer staat na de ballade Lief’s what you need op de plaat, een groter verschil onderling kun je niet krijgen. Wat opvalt is dat er twee tracks korter duren dan twee minuten, ruim minder. Waarom?

De plaat is later deze week verkrijgbaar via de betere platenzaak, of het 19euro waard is, ik zou Apple Music eerst eens opstarten.

Previous post

Review: Elske DeWall - Velvet Soldier

Next post

SharQ Bite: Bring on the Bloodshed - Among the Ruins

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.