SharQ Bite

SharQ Bite: Skyward – Skyward

13692964_1120478101343438_614056280767807617_oAl sinds 2012 bestaan, meer dan 400 shows gespeeld hebben en afgelopen jaar zelfs mee mogen reizen met de Van’s Warp Tour maar nog geen cd afgeleverd hebben, tijd om daar verandering in te brengen hebben de heren en dame van Skyward gedacht hebben. Een album maken was dus enkel een kwestie van tijd en geld, in twee verschillende studio’s aan de rand van Nashville werd het album opgenomen met producer James McCurley, engineer Jerry Guidroz en gemasterd door Dan Shike. Om de release nog wat kracht bij te zetten besloten ze een Kickstarter te lanceren en binnen een maand werd er 5000 dollar extra opgehaald voor alle randzaken. Hierdoor kon de plaat direct online uitgebracht worden aan de kickstarters pledgers (waar ondergetekende er een van was).

Vocalisten Jonathan en Anna zorgen voor een fijne wisselwerking en met de energy die de band verzorgd klikt het geheel goed in elkaar. Een prachtige video van het nummer Animal laat de reactiviteit van de band zien. Of dit genoeg gaat zijn om net iets meer te stralen dan andere bands in het genre is nog maar de vraag.

De Self-titled album kent ups en downs, zowel in de muziek als de songkeuzes, de twaalf nummers zijn zeker de moeite waard om eens te beluisteren. Tips zijn; The Floor & (m)Arrow. Skyward liet me weten dat ze erg veel zin hebben om eens de zee over te steken naar Europa, wie weet geeft 2017 hen wel die mogelijkheid! Voor nu, wacht tot de plaat uitkomt later dit jaar en wie weet valt dit precies bij je in de smaak! Het is zeker een luistertip.

Previous post

SharQ Bite: Madame Mayhem - Now You Know

Next post

SharQ Bite: Skillet - Unleashed

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.