SharQ Bite

SharQ Bite: Stand Atlantic – Sidewinder EP

Het gonsde al langer door de gangen dat Rude Records weer een goede band op de lijst had getekend. Na een paar spelde prikjes werd vorige week vrijdag eindelijk de EP uitgebracht van Stand Atlantic. Het drietal uit Sydney maakt alternatieve rock, punk met poppy sound. Lekker toegankelijk en goed behapbaar.

In vijf tracks trekken de drie je mee door een kwartiertje fijne muziek.
“Sidewinder” is de opener en tevens titeltrack, even wat rustiger in komen maar naar dertig seconden weet je waar je aan toe bent voor de rest van de EP.
“Mess i Made” was al eerder uitgebracht en was de eerste kennismaking voor me met de band, de sound pakt je vast en voelt alsof het er al jaren is, is het misschien ook wel maar de band weet het goed te verpakken.

“Push” lijkt dan even iets meer een twilight achtige track, een soundtrack momentje met de juiste ups en downs in de track.
Maar de uitblinker is dan wel “Coffee At Midnight” waar frontvrouwe Bonnie haar stem goed opzet en je de mogelijkheden meteen hoort. Dat de band niet veel nodig heeft om te overtuigen mag duidelijk zijn want met “Chemicals” sluiten ze de Sidewinder EP alweer af.

Het is even kort maar krachtig, ze laten je achter smachtend naar meer.
Sidewinder is vanaf nu verkrijgbaar en moet deze week echt op je streamingslijstje!

Previous post

Review: Diablo Blvd. - Zero Hour

Next post

Review: Wyclef Jean - Carnival III

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.