SharQ Bite

SharQ Bite: Stephanie Struijk

Tekst door: Sharik Derksen

stepStevie Ann is back! Maar dan onder haar naam Stephanie Struijk, terug naar een eerlijke en oprechte sound in haar eigen taal. De zangeres schreef in samenwerking met Daniël Loheus veertien heerlijke rauwe muziek met spontane en bijzondere teksten. De twee ras muzikanten weten elkaar zeer goed aan te vullen en met de “country” en “roadtrip” sound die zij neerleggen in de muziek is de plaat eigenzinnig, opgewekt en positief.

“De Rivier” opent en laat meteen horen hoe deze plaat gemaakt is, eerlijk en oprecht. Aftellend naar het begin, alsof door de zangeres wordt uitgenodigd om in een kleine studio een live luistersessie te mogen bijwonen. Tweestemmigheid vult het nummer, Stephanie en Daniël’s stemmen vloeien in elkaar over met gemak. Meer country sound zoals we het van Loheus kennen weerklinkt door het gehele album wel zachtjes, maar komt zeker ten uiting in nummers zoals “Verloren Tijd Blijft Kwijt” en “Als ik Thuis Ben”, zijn herkenbare mondharmonica klanken mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Rustige nummer “Malta, Mt”, is een van de beste nummers op de plaat. De kwetsbaarheid van Stephanie’s stem is ongelooflijk breekbaar waardoor het nummer je tot diep in je ziel raakt. De luisternummers, de sessie, de eerlijkheid neemt je. Terecht dat ze dus de nummers later dit jaar in diverse theaters van Nederland zal laten klinken.

Het is een druk weekend geweest met vele releases, mede door Record Store Day, maar de mooie plaatjes zullen altijd boven blijven komen drijven! Zoals deze dus. Haar selftiteld album is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere platenzaak!

Previous post

Persbericht: Elenne May komt met deel twee van drieluik album

Next post

Promotions: Fleddy Melculy - Brood (single & video)

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.