SharQ Bite

SharQ Bite: Sumo Cyco – Opus Mar

Voor wie het nog niet door had, Sumo Cyco is bezig met een wereldverovering. De band uit Canada heeft net een Europese tour achter de rug met Hed PE en wist vele harten hier te veroveren. Het gaat in snel vaart met het viertal. In Volt (Sittard) zetten ze de boel op stelten en de foto’s ervan kun je hier vinden.

De band brengt een heerlijke flow en energie mee naar het vaste land. Zo is direct te horen met “Anti Anthem” maar nog meer in hun single “Move Mountains” een feature met Benji Webbe van Skindred. Het nummer is uptempo, slaat hard door maar blijft je wel op de grond houden. Deze balans vind je over het gehele album wel terug.

Of het nu gaat om hit potentieel “Passengers” of een festival nummer als “Sleep Tight”. Met beide kan de band overweg en de tent op zijn kop zetten. Dat het een mix is van bekende (voor Europeanen) sounds geeft dan ook helemaal niks. Dat er nog wel meer power bijgezet mag worden op het album ten opzichte van live mag wel voor mij. De live reputatie hoor je nog niet helemaal terug namelijk.

Opus Mar is vanaf heden te koop bij je lokale platenboer en als die hem niet heeft laat het hem bestellen en ook meteen een voor hemzelf. Of luister hem via de digitale wegen.

Previous post

SharQ Bite: The Shady Greys - Like a Child

Next post

SharQ Bite: The Dirty Denims - Back with a Bang Part1

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.