SharQ Bite

SharQ Bite: System Overthrow – System Overthrow

Tekst door: Sharik “MCSharQ”
*Dank aan HLP*

BandPhoto2_1

Een potje fikse trashmetal met de heren en dame van System Overthrow. Bestaande uit een viertal muzikanten die de wereld op zijn kop wilde gaan zetten in 2011 en nu hier zijn met hun eerste langspeler.

Drie keer System Overthrow bij het eerste nummer waar meteen de snelheid opgepakt wordt. De vocalist met geweldige uithalen is Willy, Luc met geweldig klinkende gitaar riffs, een stevige doorzettende drum door Joeri en Els met het stevige grondwerk op de bas. Helaas is het nummer zo voorbij. “Cry or Die” wordt de vocalist beetje overstemd door de andere muzikanten wat wel een beetje spijtig is want met een stem die vergelijkbaar is als Tobias Sammet is het altijd genieten.

Al ben ik niet een groot van het genre lijkt het derde nummer erg veel op de voorganger, iets wat niet erg is want met “Rise From the Ashes” is een van de beste tracks aangebroken. Een stevige en dikke sound klinkt. Het geheel blijft een beetje als een promo klinken, wat wederom erg spijtig is want het kan een stuk beter. “Pit Fighter” valt op door zijn afwisselende drum en gitaar partijen, zeer sterk en iets wat je bij een band als Metallica zou verwachten. Heerlijk om aan te horen dit nummer, volle snelheid en lekker uptempo en zo volgt ook “Lycanthropy”. Als afsluiter klinkt “Fallen Angel”, het langste nummer van de plaat.

Prima plaatje al had de productie echt beter gemogen (gemoeten) om in het grote geheel op te vallen. Hopelijk zijn ze live steengoed en komen ze via deze weg bovendrijven.

Previous post

SharQ Bite: Chaos Magic - Chaos Magic

Next post

Review: Symphony X - Underworld

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.