SharQ Bite

SharQ Bite: Tad Morose – St. Demonius

Tekst door: Sharik “MCSharQ”
Tad Morose poster European tourDe band Tad Morose is alweer toe aan zijn achtste langspeler. Ontstaan in 1991 en een sh*tload aan verschillende muzikanten speelde al in deze Metal formatie, in totaal al 15 verschillende artiesten. Oprichter Christer Andersson is gitarist van de band en weet altijd om zich heen geweldige mensen te verzamelen. De afgelopen jaren is Ronny Hemlin de vocalist van de band, trekt Tommi aan de bassnaren, bespeeld Kenneth de gitaar en weet Peter op de drums te slaan. Een leuke energieke bezetting die al sinds 2012 bij elkaar is in deze samenstelling. Een jaar later volgde Revenant en nu twee jaar later St. Demonius.

Voor wie van de Symfonische klanken met power vocalen houdt is de ze plaat op het lijf geschreven, in het hokje van Symphony X en consorten zijn ze prima te plaatsen om je een idee te geven. Het album tik braaf de vijftig minuten aan en is een snelle afwisseling van goed uitgewerkte songs. “Where Ignorance Reigns” is daar een uitstekend voorbeeld van met alle klanken tot in de puntjes verzorgd. Met geweldige uithalen in “Black Fire” en sterk gitaarwerk in “Day of Reckoning” is het album lekker divers te noemen. Voor het steverige werk is “Fear Subside” en Dream of Memories” zeer aanstekelijk.

Al met al is het album wellicht vlug voorbij en zet je hem niet snel op repeat maar de power die erin heerst is voor herhaling vatbaar. De band speelt binnenkort in Weert (De Bosuil) en Verviers BE (Spirit of 66) op 6 en 7 september.

Website
Facebook

Previous post

SharQ Bite: Kadavar - Berlin

Next post

Review: Natalie Imbruglia - Male

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.