SharQ Bite

Sharq Bite: The Agonist – Five

13680656_1019536908095815_8479239470669754180_n

Vrijdag 30 september brengt The Agonist haar vijfde wapenfeit – origineel genoemd “Five” – uit. Het is het tweede album met zangeres Vicky Psarakis. Zij volgde Alissa White-Gluz op in 2014 als frontvrouw van de Canadese band.
683_the_agonist
Het album opent met ‘The Moment’, wat tevens ook al te beluisteren was op Youtube met bijbehorende videoclip. Het bevat alle elementen die je van een The Agonist nummer mag verwachten: grunt, clean vocals, goed gitaarwerk. Gewoon een lekker nummer!
‘The Chain’ is een stevig nummer, vooral live kun je je hier op uit leven. ‘The Raven Eyes’  is van een ander kaliber. Een rustig nummer waar toch veel kracht uit voort komt. ‘The Villain’ vind ik persoonlijk een gaaf nummer! Eigenlijk niet te beschrijven,  zeker een uitnodiging om ‘m zelf te gaan luisteren!

Die laatste zin is eigenlijk ook de conclusie voor het hele album; de nummer zijn divers, er is duidelijk veel tijd gestoken om dit album een pareltje te maken. Of ze dat gelukt is? Ik kan het wel waarderen. Zeker met dit album drukt Vicky Psarakis haar stempel op The Agonist. Met haar gevarieerd stemgeluid tilt ze elk nummer tot een hoger level.

Wil je The Agonist live zien? Dat kan, ze gaan namelijk touren in Europa en zijn o.a. te zien in buurlanden Duitsland en België. Maar vrees niet, Nederland wordt niet overgeslagen! A.s. zaterdag 1 oktober staat The Agonist tussen meerdere fantastische artiesten zoals o.a.  Katatonia, Textures en Epica op Epic Metal Fest in 013, Tilburg. Tickets zijn nog verkrijgbaar via Ticketmaster.

Previous post

Persbericht: THE WONDER YEARS ANNOUNCE EUROPEAN TOUR

Next post

SharQ Bite: Schandmaul - Leuchtfeuer

Irma

Irma

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.