SharQ Bite

SharQ Bite: The Hubschrauber – Kepler – 186f

 

The Hubschrauber komt op 11 februari met hun langverwachte langspeler, twee jaar geleden schreef ik al over hun geweldige EP “I Want to buy a Farm with You”. De muzieksmaak is niet veranderd en blijft de lo-fi kant ophangen en hun geweldige afwerking van het product blijft ook hierin overeind. Kepler-186f gaat de band een lancering geven waar al een aantal jaren op gehoopt is geworden. De Nijmegen zijn er klaar voor, een uitverkochte Merleyn op de lanceringsdatum gaat het startschot zijn.

Tien prachtige liederen mag je verwachten zodra de plaat begin te draaien, wellicht dat de mp3 niet geheel tot zijn recht komt door de speakers en is een vinyl wellicht een pre voor de band maar het lo-fi sound komt alsnog wel over. “Something Man” opent de dans en laat direct weerklinken dat de band staat als een huis. Een van de betere tracks is toch wel “The Cloud, The Cloud, The Cloud” waarin de gitaren zorgen voor een grauwe doch luide muur. De sound van vocalist Otto valt namelijk geheel samen met de muzikale klanken en ademen in eenzelfde ritme.

“Another Horse” groeit me lijkt alsof een platendraaier nog aanzwengelt moet worden wat het een vintage effect geeft aan het geheel. Voor de radio staat “Birds Come” als zesde track op de plaat en kan prima in de daglijst van 3FM voorkomen. Geheel netjes afgewerkt en afgestreken sound, niet direct het geluid van de band maar wel een goed artikel in de folder om de toekomstige fans binnen te halen.

De muzikaliteit weerspiegelt door het geheel heen, de band weet welke richting ze op gingen en hebben dat pad dan ook gevolgd. De EP was slechts het voorproefje blijkt nu en met deze langspeler is het “aan”.
The Hubschrauber speelt komende tijd nog in het Paard van Troje Café te Den Haag (16-2) en Wim’s Muziekkelder in Doetinchem (25-2).
Hou je ogen maar vooral je oren open voor deze band in 2017, na de Staat heeft Nijmegen een pareltje klaar staan.

Previous post

Review: Lucy Spraggan - I Hope You Don't Mind me Writing

Next post

SharQ Bite: Fueled Hate - March of the Pigs

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.