SharQ Bite

SharQ Bite: The Kyteman Orchestra – The Jam Sessions

Tekst & Foto door: Sharik “MCSharQ”

The-Kyteman-Orchestra-The-Jam-Sessions-Parkstad-Limburg-Theater-Heerlen-13-12-2014-Sharik-Derksen-12,large.2x.1432561829

The Kyteman Orchestra is in 2014 op tour geweest onder de titel “The Jam Sessions”, dit waren een aantal concerten in Nederland waar het orkest onderleiding van Colin Benders op zoektocht ging naar ultieme jam nummers. Een tour welke unieke sounds, nummers en emoties opleverde die maar slechts eenmalig te beleven waren. Een unieke setting, vele bijzondere avonden en een onwijs sterke line up iedere show weer. Niemand wist wat ze konden verwachten maar dat het een pure liefde voor de muziek avond zou worden stond op voorhand vast.

Ik mocht bij een aantal shows erbij zijn dus mijn ervaring bleef niet bij een enkele show maar door het land heen mocht ik hen aan het werk zien. Bijzondere avonden die zo snel voorbij gingen dat je niet merkte dat we, en ik zeg we omdat de energie door het orkest en publiek gecreëerd werd, al drie uur onderweg waren. Een toegift duurde soms wel een half uur om maar een voorbeeld te noemen.

Nu een aantal maanden na de laatste show is er een album uit, of ja een, noem het drie langspelers met viertien nummers met een gezamenlijke tijd van twee uur en vijftig minuten. Wetende dat dit slechts een deel van het geheel is geweest en andere mooie nummers hebben moeten sneuvelen. Maar het feit dat als opgenomen is geworden en je in een privé sfeer op je speakers of in-ears het mag herbeleven is een gift!

De plaat is vanaf vrijdag te koop via Kytopia website en te beluisteren op iTunes!

Previous post

Persbericht: Prog-grootmeester Steven Wilson in februari naar 013

Next post

Review: Cradle of Filth - Hammer of the Witches

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.