SharQ Bite

SharQ Bite: The Rumjacks – Sleepin’ Rough

The Rumjacks - Sleepin' Rough

Een paar weken geleden schreef ik over Sir Reg, een vrolijk en tof bandje welke Ierse klanken door je speakers produceerde. Nu is er weer een (onbekend) bandje die dit met opgewekte klanken weet te doen. Vandaag komt namelijk de cd uit van The Rumjacks getiteld “Sleepin’ Rough”.

De band uit Sydney (Australië) opent met “Patron Saint o’ Thieves” en zet de toon voor de overige elf tracks, lekker goed gestructureerde tracks met juiste benodigdheden zoals fluit, banjo en goed klinkende gitaren. Wanneer het wat snellere “Zielona Gora” inzet laat de band horen dat het een perfecte festival band is. Zij kunnen met de opgewekte en vrolijke klanken een vol veld heerlijk laten mee doen. Niks ingewikkeld, zeker geen uitgekauwde sound maar gewoon lekker.

“A Fistful O’Roses” laat de Ierse klanken stralen en met deze muzikale intro zit de swing er goed in. De nummers volgen elkaar in hoog tempo op, de een nog leuker dan de ander. Kortste track van het geheel is de super opgewekte en snelle “Dead to Me’, alsof het een skit is onder de minuut wordt een volledig nummer er doorheen gejaagd.

Voor het einde wordt het nummer “Them Fallen” ingezet, het nummer doet me denken aan de Dropkick’s Green Fields of France. Een rustige(re) ballade die erg goed is opgebouwd en een eerbetoon laat weerklinken.

Wie deze zomer naar Lowlands gaat, ga deze band checken! Voor wie daartoe helaas niet in staat is, ze staan 9 september in de Melkweg te Amsterdam!
De cd is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de betere platenzaak of online via de bekende wegen.

Previous post

Persbericht: Ontbijtconcerten en tijdschema festival La Truite Magique bekend

Next post

Promotions: LIGHT YEARS "LITE YEARS" NEW ACOUSTIC EP IN SEPTEMBER!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.