SharQ Bite

SharQ Bite: The Shady Greys – Like a Child

Oh wat een liefde voor deze band op deze Paaszondag! Wie is er nog eieren aan het rapen en wie zit er nog op Paaspop? Je kunt beter even deze plaat van The Shady Greys gaan zoeken want die is sinds gisteren namelijk te koop via Kroese Records. Het tweetal uit Amsterdam gooide al hoge ogen in 2015 met hun EP “Follow” en nu is er de langverwachte “Like a Child”. 10 lo-fi nummers die je zullen verbazen van begin tot eind.

Openingstrack is tevens de titeltrack van de plaat, lekker makkelijk en zeer smakelijk om rustig in te vloeien in het geheel. Dat de nummers veelal kort duren (rond de drie minuten of minder) maakt ook geen zak uit want van iedere minuut wordt elke seconde optimaal gebruikt. Of het nu komt door het subtiele gitaarspel, de tikken op het Cajon of net die juiste tik op de tamboerijn. De twee weten elke keer te verbazen. Midden in een nummer versnellen of juist even laidback (luke) op de sound.

“Scream & Shout” en “Money” zijn zeer zeker smaakmakers op het album en geven een goede impressie weer van de kunde die ze hebben. Maar voor wie even wat rustiger aan wilt doen kan beter het “We Better Build a Wall” of “She Don’t Love Me No More” opzetten.
Dat ik deze band nog altijd niet live heb gezien is een regelrechte schande, i’m sorry, maar als jij de kans krijgt ga er dan zeker even heen! Koop die plaat dan of nu maar dit is een must have voordat de lente weer voorbij is en je hem enkel nog met ramen open kan draaien in de auto, oh wait…dat is niet direct een nadeel.

Previous post

SharQ Bite: Halflives - Empty Rooms

Next post

SharQ Bite: Sumo Cyco - Opus Mar

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.