SharQ Bite

SharQ Bite: The Silverfaces – EP II

Altijd fijn om te horen dat er van eigen bodem toch echt nog een hoop goed werk komt. Zo ook met deze band is dat het geval, The Silverfaces, timmeren hard aan de weg en brengen met hun EP II een klein maar fijn werkje uit. Twintig minuten die je nooit meer terugkrijgt maar die je ook helemaal niet terug hoeft want dit is puur genieten.

Om even klein en opbouwend te beginnen is het nummer “Break on Through” een heerlijk begin van de EPII. De psychedelische bluesrock sound van de Amsterdammers is niet te ingewikkeld waardoor het fijn blijft aanvoelen in het gehoor. “Spoken Words” kent door de fijne achtergrondkoortjes een meer lagen dan in eerste instantie wellicht hoorbaar zijn. Het geeft een goed afgewerkte sound die wellicht nog wat leunen naar Mister and Mississippi.
“The Light” is wat lichter van gevoel en geeft een lente, Jett Rebel achtige, sound weer. Opgewekt en vrolijk met een heerlijke baslijn.

Weer even into the indie sound met “When you Come Down” waar de Hammonds in overvloed weerklinken. Het zou zo aan kunnen sluiten bij DeWolff, ware het niet dat deze klanken minder diep aanvoelen. “Don’t Sleep in the Shade” voelt dan weer meer najaars aan met grauwere en ruwere klanken. Een heerlijk nummer, maar wel wat ingewikkelder.

De band heeft de release show in de Amsterdamse Paradiso net achter de rug, speelde bij de Wereld draait Door en stonden op festivals zoals Paaspop, Noorderslag en Zwarte Cross. 2017 zal daar moeilijk aan te tippen zijn maar dat gaat ze wel lukken, met gemak zelfs. Nu deze EPII uit is zullen boekers in de rij staan om de band binnen te halen. Dit moet buiten Nederland terecht komen! Meer mensen moeten dit gaat luisteren.

Previous post

SharQ Bite: At First - Dreams Inc.

Next post

Persbericht: *JUSTIN BIEBER DERDE HEADLINER PINKPOP 2017*

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.