SharQ Bite

SharQ Bite: The Word Alive – Dark Matter

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

TWA_DM_COVER_800pxVorige week kwam het nieuwe werk van The Word Alive uit, Dark Matter. Wellicht het beste alternatieve metal album van het jaar al. Het alweer vierde album van de vijfkoppige band is een nieuwe stap in de toekomst voor ze. Al ruim zes jaar bezig en met deze nieuwe plaat gaan ze zeker een grote sprong maken. De mix tussen de stevige metal kant maar zeker ook de fijne rock vocalen maken het geheel zeer plezierig om naar te luisteren.

“Dreamer” opent de plaat een beetje afwachtend en duister maar na een ruime intro van ruim veertig seconden slaat de drum aan en beginnen de gitaren mee te doen. Vocalist Telle Smith heeft een sterke rock stem en past goed in het geheel als er niet te hard doorgeslagen wordt. Goed dat in het volgende nummer “Trapped” dit dus enkel gedaan wordt als hij niet aan het woord is. De stevige sound komt natuurlijk vaker voor in bijvoorbeeld bands als Linkin Park en From First to Last. Niets nieuws onder de zon dus, maar daardoor niet minder goed.

De balans wordt telkens opgezocht, of het nu om het rustigere “Insane” gaat of juist een tandje erbij wordt gezet in “Sellout”. De nummers staan stevig en dit soort bands wil je zeker in je voorprogramma hebben staan, iets dat Killswitch Engage en A Day To Remember al in de gaten hadden. In de Vans Warped Tour 2016 mag de band ook deel vanuit maken. Een drukke zomer op komst dus voor de heren uit Phoenix, Arizona.

De plaat is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere platenzaak of iTunes natuurlijk.

Previous post

Persbericht: Orange Maplewood gooit het over een andere boeg met een tape release en een aftershow voor Weezer

Next post

Persbericht: Nieuwe single Sir James + Tweede Op Smaak Tour

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.