SharQ Bite

SharQ Bite: Theia – Back in Line

Theia, nog nooit van gehoord, maar de Britten brachten in 2013 hun eerste twee EP’s uit en volgde dit op in 2015 met het album “Take The Pill”, nu twee jaar later is er “Back in Line”.

Na een korte intro “Keezheekoni” wordt je meteen het diepe ingesmeten met hun scherpe en harde tonen “My Poison” begint namelijk. Direct wordt je overspoelt met een festivalgevoel. De sound is gemaakt voor de massa, lekkere ritmes volgen elkaar snel op. Een wall of sound vult je gehoor en geen moment wordt ongebruikt gelaten.

Dat heerlijke gevoel gaat door in “Whiskey Business”, waar je zeker in het na-na-na stuk lekker mee kan zingen als festivalbezoeker. Het is een “easy” recht toe recht aan rock.
Zeg maar een voorprogramma voor Foo Fighters waardig.

“Back in Line” en “Just Go” vervolgen het album, beide lijken ver van elkaar af te staan, de een licht, de ander donker kwa geluid maar het recept blijft erin wel gelijk.
Voor de vrolijke noot is “Paper The House” geplaatst waar je toch enkel met een grote glimlach naar kan luisteren. De serieuzere klanken volgen als snel weer in “Sparkplug” en “Home”.

Nog even een uitsmijtertje op het laatst met een ruime zes en een halve minuut, “Afterglow”. Het begint als een regenachtige maar de sound is stevig en zeker niet guur. Een sterke opbouw zorgt voor een uiteindelijk heerlijke plaat die uitgroeit naar een Volbeat achtige sound waar je niet meer overheen kan komen.

Theia, wat een fijne band. Ga het ook beleven, de cd is namelijk al verkrijgbaar via hun site of stream hem lekker.

Previous post

SharQ Bite: Fogalord - Masters of War

Next post

Promotion: Antoinette's Exploring Tour 2017!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.