SharQ Bite

SharQ Bite: Theo Sieben – Delphinidin

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

theoTheo Sieben’s Delphinidin werd al in 2014 opgenomen maar het duurde even voordat de plaat het levenslicht kon gaan zien, vaderschap en toeren waren de niet heel vervelende redenen. Na de intro wordt je meegezogen in een mix gitaren, trompetten en een rauwe blues folk stem van de zanger. Zijn stem staat als een huis en wellicht is het goed dat het even geduurd heeft totdat deze plaat op 4 maart uitgebracht gaat worden want zo heeft het album even goed kunnen rijpen. “Get Yer Ticket” bijvoorbeeld kent typische folk klanken door de gitaarkeuze, maar ook een gospelvibe, een bijzonder goed uitgewerkte balans.

Voor de indieliefhebber kan zich verblijden met “Make A Joyful Noise”, het nummer is zeer pakkend doordat het enkel de zangers stem en gitaar is. Het denkt een beetje aan Seasick Steve maar dan zonder het te grauwe ouwe randje eraan. Wanneer “Synchronicity Blues” ingezet wordt gaan mijn gedachte als eerste uit richting Orlando. De sound is zo vergelijkbaar, rustig en kalm. Prachtig stralend, dit nummer verpakt Theo’s stem als een subliem cadeau. De blazers en gitaarspel zijn zo sterk dat dit nummer zeer geliefd gaat worden bij de toekomstige luisteraars.

De plaat Delphinidin kent vele gezichten en zo blijven de nummers lekker afwisselend. Het album komt uit op 4 maart, dus het is nog eventjes wachten maar het is een aanrader!

Voor meer informatie check de website van Theo Sieben.

Previous post

SharQ Bite: John Canoe - Actorboy

Next post

Persbericht: Haarlemse artiest Dansor verrast met retro-futuristische sound op debuutalbum ‘Theory Of Love’

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.