SharQ Bite

SharQ Bite: Tracers – Water for Thirsty Dogs

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

Tracer_Water_For_Thirsty_Dogs_CoverIn 2011 maakte de band Tracer hun debuut met “Spaces in Between” sindsdien zijn ze niet meer te stoppen en weten de Australiërs met hun rauwe en ruwe rock ’n rol Europa binnen te stormen. In 2013 volgde “El Pistolero” welke geproduceerd werd door niemand minder dan Kevin Shirley en door deze twee werken kreeg de band een behoorlijk aantal volgers. Zo ontstond de mogelijkheid om hun nieuwste werk te laten crowdfunden en zo ontstond “Water for Thirsty Dogs”.  Een plaat met tien tracks, veertig minuten rockmuziek op een langspeler.

Frontman Michael heeft een gruizige stem die onmiskenbaar is, met dikke baslijnen en sterke riffs ondersteund door raken slagen van de drummer is de band compleet. “Water For Thirsty Dogs” opent de plaat en laat horen wat de band in zijn mars heeft. Het is een klank die normaal niet snel door mijn speakers klinkt. De ruwe lijnen zoals in “Us Against the World” laten horen dat ze prima voor een festivalpubliek kunnen staan en er een feestje van kunnen maken. Uptempo rocksongs met een rauwe rand. Zo is ook “Astronaut Juggernaut” een swingende track met een sausje van glamrock. Veel energie pompt er rond waardoor single “Homeward Bound” uitblinkt op de plaat. Een track die zomaar had vertolkt kunnen worden door de Foo Fighters. Donkere klanken eindigen de plaat in “Tremors” met een afwisseling van stemming en geluiden.

De band staat later dit jaar nog in Groningen (Oosterpoort) en Amsterdam (Melkweg) met niemand minder dan Apocalyptica. Voor tickets check hier.

Facebook

Previous post

SharQ Bite: Pyogenesis - A Century In The Curse Of Time

Next post

SharQ Bite: Seven Waters - Hunter's Prey

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.