SharQ Bite

SharQ Bite: Ugly Kid Joe – Uglier than they used ta be

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

*Dank aan The Rock Online*

uglyBandnaam Ugly Kid Joe dateert alweer uit jaar 1987 toen deze band opgericht werd. Maar de titel voor de nieuwste plaat Uglier Than They Used ta be is natuurlijk briljant bedacht voor een comeback plaat, 19 jaar dan dato.

De band kende veel bandwisselingen maar toen ze in 2010 weer terugkwamen zijn er geen veranderingen meer doorgevoerd. Elf gloednieuwe nummers vliegen je om de oren. Met zeven man sterk werd dit nummer opgenomen en is van begin tot eind sterk afgewerkt en kent eigenlijk geen hoogte of dieptepunten. De nummers zijn stuk voor stuk sterk maar echte uitschieters zitten er niet op. De 18e september komt de plaat in de winkel te liggen.

Een stevige rocksound zoals we gewend zijn van deze band staat nog altijd fier overeind. “Bad Seed” klinkt lekker grauw en gruw. De vocalist Whitfield Crane weet er altijd wel zijn spin aan te geven. Iets dat de hele plaat in samenhang speelt met de band, soms ligt de stem meer op de achtergrond. Gitaarsolo’s zoals in Nothing Ever Changes komen wel voor maar zijn niet heel bijzonder. Het is een beetje een mat album, wat spijtig is van een comebackplaat.

Sterkste nummer is wellicht de ballade “Under the Bottom”, de rust die weerklinkt in de stem van de vocalist en de prachtige akoestische gitaar die hem moeiteloos laat stralen. Om even het een uitstapje te maken is er de Motorhead “Ace of Spades” ook op de plaat beland, lekker hoor vol gas na z’n rustig nummer als hiervoor.

Website

Previous post

SharQ Bite: The Shady Greys - Follow EP

Next post

Persbericht: Parkway Drive komt naar 013 Tilburg

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.