SharQ Bite

SharQ Bite: Undawn – Justice is…

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

Coverart Undawn - Justice Is [300]Altijd fijn als er van eigen grondgebied een sterke metal plaat wordt afgeleverd. Zo zijn de heren van Undawn alweer toe aan hun tweede langspeler met de titel “Justice Is….”
Het album komt over twee weekjes uit en is voor de band een grote sprong voorwaarts en alvast een goede start van het nieuwe jaar.

Wie nog niet van deze band heeft gehoord is het nu de hoogste tijd, want met tien heerlijke metaltracks laten ze horen dat het tijd voor een nieuwe wind in het genre. Ja, tuurlijk doen ze dingen die al gedaan zijn, maar als je de vernieuwing zeer goed uitvoert is dat opzich zichzelf al verfrissend want er komt ook een hoop troep voorbij. Dit is niet het geval op deze plaat, want vanaf het eerste moment komt de band tot leven en nemen ze je mee door hun kijk op de wereld.

Met zeer strakke riffs, een stevige doorslaande drum en een fijne vocalen mix van de drie zangers maakt het geheel heerlijk af. Nummers zoals “What Justice Is” en “A Bond of Brothers” laten deze wisselwerking goed horen. Terwijl “In This Moment” en “Fate” er juist wat meer kracht wordt bijgezet en de snelheid wordt afgewisseld met fijne clean vocalen.
Om nog even een extraatje eraan toe te voegen, op “Never Giving Up” wordt ook nog gast vocalist Bjorn Strid van Soilwork aan de lineup toegevoegd. Een massale overweldigende sound als resultaat.

De plaat komt 11 december uit en zal via de bekende wegen te beluisteren zijn.
Voor meer informatie check de website.

Previous post

Review: The Corrs - White Light

Next post

Persbericht: Paaspop 2016, de eerste namen...

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.