SharQ Bite

SharQ Bite: Visions of Atlantis – Old Routes – New Waters

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

voaIn 2013 brak Visions of Atlantis opnieuw op en enkel nog drummer Thomas Caser bleef over en wat doe je dan? Juist, je zoekt oude bandleden op die de oude koers weer willen varen en zoekt een nieuw front. Vele zangeressen gingen Clémentine Delauney al voor maar nu samen met Siegfried Samer is ze het uithangbord voor de band.

Wat te doen, een nieuwe plaat ter introductie? Natuurlijk, maar wel met oude nummers. (Waarom dit soms wordt gedaan geen idee, gewen voor de fans?) Het is spijtig dat gekozen is voor oud werk in nieuw jasje in plaats van een EP met nieuwe nummers die zeker vocaal gezien beter passen bij de nieuwe zanger en zangeres.

Op de EP staan nu Lovebearing Storm (Eternal Endless Infinity), Lost (Cast Away), Winternight (Cast Away), Seven Seas (Trinity) en Last Shut of Your Eyes (Maria Magdalena).

Deze heruitgave bevat dus niks nieuws enkel een nieuwe inzet van de vocalen. Het geheel smaakt dus een beetje naar maar beide, Clémentine en Siegfried, laten horen dat ze voor de toekomst een sterk koppel kunnen gaan vormen. Aan de band nu de taak om snel live en in de studio meters te gaan maken zodat geheel lekker gaat lopen en vooral nieuw werk gaat opleveren. De nummers nu klinken soms wat geforceerd om binnen de lijntjes te kunnen blijven kleuren.

Visions of Atlantis is sinds begin 2000 al een vast gegeven in de female fronted metal scene en met de nieuwe opstelling zal dat zeker zo blijven en wellicht maken ze nog wel een nieuwe stap. Maar deze EP is daar niet het begin van, hij komt 29 april uit, geef hem eens een try maar liever nog ga naar de band live kijken want ik weet zeker dat ze daar beter uit de verf zullen komen.

013 Tilburg 20-03-2016

013 Tilburg 20-03-2016

Previous post

Promotions: Tour Seaway - Boston Manor - Knuckle Puck!

Next post

Persbericht: Slowlands in the Park: Muziek, biergarten en wijnproeverij in Stadswandelpark Eindhoven

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.