SharQ Bite

SharQ Bite: Winter’s End – Lost in the Light EP

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

00-winters_end-lost_in_the_light-ep-2016Niet alleen een van beste folkrock bands komen uit Boston maar de band Winter’s End.
Met hun EP “Lost in the Light” zetten ze hun stapje in de Symfonische metal wereld. Zangers Jessica Frost, Ryan Johnson op keyboard, Devin Fauteux als bassist en vocalist, Zachary Bergeron gitaar en Aris Mavrides op drums.

Opener Winter’s End, laat je een voorproefje horen van wat de band kan. Dit is zeer twijfelachtig het vijftal had de EP beter een demo kunnen noemen want de mix is niet helemaal lekker. In “Loathe” wordt het gelukkig iets beter al is het nog altijd een doffe aangelegenheid, iets waar de gitaren maar zeker ook drums veel voller en mooier hadden kunnen klinken. De sounds is lekker uptempo en catchy waar nodig. Zangeres Jessica doet een prima job maar blijft wel binnen de gezette lijntjes. Iets dat deels aan de kant wordt gezet in de fantasie achtige “Equinox”. Hierin wordt ze volledig naar voren geschoven waardoor de gehele band als achtergrond invulling klinkt, een vreemde keuze.

Mijn klaagzang blijft aanhouden, excuses, want ook “Elysium” klinkt niet heel veel beter. Het lijkt wel of de mix steeds door iemand anders wordt gedaan. Wanneer Devin mee doet zou het heel goed hebben kunnen werken was het niet dat ook zijn stem heel vreemd weerklinkt in samenhang met Jessica. Jammer, het nummer klinkt met de hoorns en synths best wel ok namelijk. Afsluiter “Only Through Darkness”, maakt het geheel een beetje af. Niet top maar wel weer een prima nummer.

De plaat is vanaf nu verkrijgbaar via iTunes. Spotify of Bandcamp. Ga het beluisteren en ben het met me eens, deze band kan zeker een paar stappen voorwaarts maken bij een betere mix en juiste producer.

Previous post

Review: Elupia - Clock O' Desert

Next post

Programma Paaspop met laatste namen volledig

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.