SharQ Bite

SharQBite: 3rd Machine – Quantified Self

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

13435506_10153676628172957_1218217029702303350_n3RD Machine bracht eerder dit jaar debuut plaat op de markt, “Quantified Self”, onder de vleugels van Into the Limelight Records. Na drie succesvolle EP’s waren ze er ook aan toe. Helaas is er maar weinig kenbaarheid aan gegeven in de media waardoor het pareltje in de lente ondergesneeuwd werd. Nu is de sneeuw weg en staat de plaat te schijnen in de volle zon. De band speelde eerder dit jaar hun release show als support van MaYaN in de Helling te Utrecht.

De band draait al aardig wat jaartjes mee en weet dat half werk niet toelaatbaar is, zo namen ze twee jaar de tijd om de plaat klaar te stomen en alles kloppend te krijgen. Vocalist en frontman van de band John Ruiter heeft een zeer eigen stem gebruik waardoor zijn grunts en cleans erg afwisselend maar vloeiend in elkaar overgaan. Deze afwisseling wordt goed gebruikt op de plaat, maar om toch even goed los te gaan wordt in “Ultimate Intelligence” gebruikt gemaakt van gast vocalist Mark Jansen (Epica/MaYaN). Deze toevoeging geeft meer speelruimte voor de band.

Met nummers zoals “1953” maakt de band goed gebruikt van hun krachten en diversiteit. De tracks op de plaat zitten van begin tot eind geweldig in elkaar en solo’s worden afgewisseld waar nodig. Zo blijft de gehele plaat lekker catchy en interessant.

3rd Machine laat met Quantified Self horen dat ze klaar zijn voor meer. Maar “meer” heeft een podium nodig, tijd om deze band te boeken! Voor meer info check de website

Previous post

Review: Deadlock - Hybris

Next post

Festival: Jera on Air 2016 Day 1

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.