SharQ Bite

SharQBite: Capsize – A Reintroduction: The Essence of All That Surrounds Me

13268430_1176712025686535_1966101497971113158_oHet tweede album van Capsize “A Reintroduction: The Essence of All That Surrounds Me” verscheen vorige week onder de vlag van Rude Records. De band uit California gaat momenteel hard, met Europese tour in het vooruitzicht met niemand minder dan Being as an Ocean.

Single XX (Sew My Eyes) trapt de deur meteen luid in, het album telt tien tracks, en deze binnenkomer is dan ook noodzakelijk. De band laat er geen gras over groeien en zou op deze manier ook een show prima kunnen starten om even iedereen wakker te maken. Vocalist Daniel Wand neemt de leiding in bijna iedere track. Het tweede nummer begint dan ook meteen met zijn vocalen. Wat opvalt bij dit soort bands is de tweede en derde vocaallijn, het klinkt vaak als een onnodige opvulling die live veel beter werkt met de stemmen van de fans.

Met het nummer “Safe Place” doet de band iets anders dan verwacht, een elektronische ballade volgt, geen schreeuwende gitaren maar golvend langzaam klinkende synts vullen de ruimte. Ik wilde eigenlijk typen dat de band niet echt iets anders doet dan vele andere hardcore bands maar met deze track ertussen laten ze zien dat ze zeker een eigen weg kiezen.

Door met een hardere slag, “Split my Soul” is wellicht het meest catchy nummer van het geheel. De clean sound van de frontman maakt het ook een stuk aangenamer om te luisteren en laat weer eens horen dat alle extra’s niet altijd nodig zijn om een goede track te maken.

Het album is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere platenzaak, tickets voor de najaarstour zijn ook in de verkoop! Ga een gezellig avondje uit naar de Muziekodroom of P60.

Previous post

Persbericht: Roepaen brengt ode aan Freddie Mercury en Queen

Next post

Promotions: Epica - Universal Death Squad Lyricsvideo

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.