SharQ Bite

SharQBite: Forever in Combat – Not Alone EP

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

COVER_Forever In Comboat_Not Alone EPWat hebben een Koreaan, een Duitser en een Zweed met elkaar gemeen, het zou een goede grap kunnen zijn maar het antwoord is natuurlijk Muziek! Het is het antwoord op zoveel in ons leven en met de opkomst van youtube werd het ook voor muzikanten een makkelijker om elkaar te ontdekken en ontdekt te worden. Zo begonnen Timo, Myungjae en Fredrik samen een youtube kanaal om Metal covers te laten horen. ShittyCovers69 werd een ware hype en zo kon het gebeuren dat Forever in Combat ontstond. Myungjae verplaatste zijn studio naar Nederland waarna de samenwerking een stuk soepeler kon verlopen. Zo zijn hier nu drie nummers, gemixt en wel op een EP met de titel Not Alone.

Het is een geheel eigen werk geworden war Timo de productie op zich genomen en de nummers gaan snel van start met Not Alone. Het is een eigentijdse mix van de (post) hardcore zoals we het kennen met een eigen kleur eraan. Het is een resultaat om trots om op te zijn, snel door met “Lights”. Vocalist Timo wordt bijgestaan door Justin die ook de bass bespeeld. Deze wisseling tussen grunts en clean vocalen is niets nieuws maar werk ook in deze setting erg goed. Als afsluiter staat “Lucid Dreams” op de plaat waar ze niemand minder dan Denis Stoff van Asking Alexandria voor hebben weten te strikken. Deze aanvulling is direct hoorbaar en is zeker een step up voor het geheel. Een mooi target om heen te werken voor de volgende drie nummers.

De heren zijn nu een band, hebben de covers achter zich gelaten en is nu tijd om de volgende stap te zetten. Live ben ik erg benieuwd wat ze zullen gaan neerzetten.

Hou hun facebook in de gaten voor meer informatie. Begin april spelen ze een aantal shows in Duitsland.

Previous post

SharQBite: Walls of Jericho - No One Can Save You from Yourself

Next post

Persbericht: Tweede editie Epic Metal Fest zaterdag 1 oktober in 013 Tilburg

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.