SharQ Bite

SharQBite: Infinite Spectrum – Haunter of the Dark

Tekst door: Sharik “MCSharQ”
Thks to HLP
cover

Tijd voor Infinite Spectrum, een plaat die vorige week het levenslicht zag. Haunter of the Dark kwam uit onder de vlag van Sensory Records (The Laser’s Edge sublabel) en is een aanrader voor liefhebbers van o.a Ayreon, Symphony X, Steve Vai, Rush en Dream Theater.

De band, onder leiding van Alex Repetti, verteld verhalen. Zo begint de plaat dan ook, na een filmachtige intro start het met “Federal Hill”. Tijd speelt geen rol, enkel de juiste manier van vertellen. Goed uitgebalanceerde klanken met Will Severin als vocalist. Voor ons Nederlanders komt het geheel nog het dichts bij Ayreon’s platen, de manier waarop het klinkt. “The Calling” & “The Church” volgen ditzelfde idee. Rust en kalmte in de verhaallijn. Laatstgenoemde is de langste track van de plaat en tik ruim de achttien minuten aan. Opbouw is dus zeer belangrijk, want z’n nummer kan gaan vervelen, maar door de vele lagen blijft het nummer aantrekkelijk.

Titeltrack “Haunter of the Dark” heeft meer rockriffjes en laat het gitaarwerk van Alex Raykin zeker de plank niet mis. Snelheid en perfectie komen samen in zijn werk. Voor mij springt 2.12AM eruit, tevens een langere track, het nummer is door zijn uptempo en steverige klanken heerlijk.

Al met al is het album een prima werk, maar niet voor de achtergrondmuziek. Dit is echte luisterplaat, live wordt de band bijgestaan door drummer Greg Schwab en toetsenist Katie Pachnos. Een echte band die live kan uitgroeien tot een megahit!

Previous post

Persbericht: PIUM speelt LINK

Next post

Review: Steve Vai - Modern Primitive / Passion and Warfare 25th Anniversary Edition

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.