SharQ Bite

SharQBite: Walls of Jericho – No One Can Save You from Yourself

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

wojALARM! ALARM! Er is een nieuwe Walls of Jericho plaat uit! Een lekkere plaat zo net voor het paasweekend. Doch de band al sinds 1998 bestaat is dit pas de vijfde langspeler van de band. Jaja, er was een korte onderbreking in hun bestaansleven maar dan nog is het opvallend. De bandleden zijn gewoon podium beesten daar waar ze het beste tot hun recht komen.

Het nieuwste album heet “No One Can Save You from Yourself” en met slechts 41 minuten speeltijd op dertien nummers winden ze er geen doekjes omheen. Met twee korte nummers trappen ze het geheel af waarna de titeltrack van de plaat volgt. Niets vernieuwende klanken van de band komen naar voren. Het zijn stevige riffs met geweldige grunts van frontvrouw Candace. Nummers zoals Cutbird, Damage Done en Wrapped in Violence laten goed horen dat de band na al die jaren van studioalbumstilte weer ijzersterk terug is. Relentless werd al eerder ten gehore gebracht maar heeft toch wat veranderen ondervonden voordat hij op de plaat terecht kwam.

Een goed album van een ijzersterke band die weer aan een nieuw begin staat, de meeste bandleden zijn er al vanaf dag een bij en de samenwerking is sterker dan ooit tevoren. De nummers lopen lekker in elkaar over en kennen alle eenzelfde sfeer. Prima luisterwerk voor de liefhebber. Wil je de band live zien is dit mogelijk op diverse Europese festivals deze zomer met op 29 april als eerste Groezrock in Meerhout (BE).

De plaat is natuurlijk verkrijgbaar bij de betere platenzaak.

Previous post

Paaspop 2016, dag 3

Next post

SharQBite: Forever in Combat - Not Alone EP

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.