Reviews

Review: Southern Sunrise – Feels Like Home EP

Tekst door: Sharik “MCSharQ”
Foto’s perskit Southern Sunrise

Southern-Sunrise-Feels-Like-Home-SMREP003
Het vele reizen en overal bij zijn heeft zo z’n voordelen. Soms kom je hele leuke bandjes tegen en als ze dan ook nog uit de eigen regio komen is het nog, stiekem, veel leuker. Zo ook Southern Sunrise, een nieuw opkomend bandje dat gewoon lekkere folk pop muziek maakt. Ze brachten al eerder hun eerste EP, Brighton, uit waarmee ze hoge ogen gooide en onder andere uitgenodigd werden om mee te doen aan Nu of Nooit, de bandwedstrijd uit het zuiden. Helaas wonnen zij niet maar zijn inmiddels wel een paar stappen verder gekomen.
Zo namen ze namelijk hun nieuwste EP op in studio van Pablo van de Poel (DeWolff), Electrosaurus Southern Sound Studio, een unieke setting waar analoge apparatuur wordt gebruikt.

Dit is ook goed hoorbaar door de EP heen, de sound en het gevoel wat je bij deze viertracker krijgt is overweldigend. Opener “Red Sun Calling” is een fijn plaatje geworden die je meeneemt op reis. Een trip door het nummer waar je tijdens de zon lekker bij weg kan dromen. Ook in het tweede nummer droom je lekker weg onder de regen van zonnestralen. “Closer” is lief en zacht en past goed op deze EP. Dit in kleine tegenstelling tot “Elspeth”, een zeer vrolijk en spontaan nummer dat al eerder op Youtube te zien was. Het nummer is lekker zomers, dus kom maar op met die zonnestralen!
Als afsluiter staat er een heel klein liedje op genaamd “Feels Like Home”, de titeltrack van deze EP.
Het nummer voelt aan als een oude Herman Van Veen klassieker maar dan een modern jasje. Schitterend uitgevoerd maar enkel en alleen goed te luisteren in stilte. Een “headphone only” track wellicht wel een beetje.

De band staat 25 september in Poppodium Volt te Sittard om hun EP te presenteren aan het publiek, wil je hierbij zijn kijk dan op de site van Volt !

 

Website
Facebook

Previous post

Review: Myles Sanko - Forever Dreaming

Next post

Live Review: Papa Roach - TivoliVredenburg Utrecht 28-08-2014

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.