Persbericht

Speedfest #10 pakt uit met ijzersterk programma:

Persbericht:

Speedfest posterEagles Of Death Metal (US), Pro-Pain (US), Avatarium (SE), The Vintage Caravan (ICE), Spiders (UK) en Radio Bikini (NL) ook bevestigd

Voorverkoop Speedfest start zaterdag 27 juni 10.00 uur

Jubileumeditie op zaterdag 21 november Klokgebouw Eindhoven

– 10 years Loud, Mean, Fast & Dirty! –

De organisatie stelt alles in het werk om van Speedfest #10 op zaterdag 21 november in het Eindhovense Klokgebouw een alles overtreffende jubileumeditie te maken. Na de eerste namen die vorige week werden aangekondigd zijn nu ook Eagles Of Death Metal (US), Pro-Pain (US), Avatarium (SE), The Vintage Caravan (ICE), Spiders (UK) en Radio Bikini (NL) bevestigd.

De voorverkoop van Speedfest #10 start zaterdag 27 juni om 10.00 uur.

”Wie jarig is trakteert, luidt het cliché”, laat mede-organisator en Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen verheugd weten. “Dus wij ook – en hoe! We willen dat ons tienjarig jubileum nog lang nazindert bij de bezoekers en de geschiedenis ingaat als een killer-editie. Met Eagles Of Death Metal halen we de perfecte afsluiter binnen: het vleugje kaneel op de slagroom op de chocola op de in Peter Pan Speedrock Heavy Lager Beer gedrenkte aardbei van de Speedfesttaart.”

Line-up Speedfest #10 (meer namen volgen)

Ook deze jubileumeditie van Speedfest krijgt weer drie podia waar meer dan twintig bands zullen spelen. Tot nu toe zijn Eagles Of Death Metal, Danko Jones, Carcass, Napalm Death, Obituary, Voivod, Backyard Babies, Pro-Pain, Avatarium, The Dictators NYC, The Vintage Caravan, Spiders en Radio Bikini bevestigd. Meer namen volgen.

 Voorverkoop Speedfesttickets à € 48,- start morgen (zaterdag 27 juni) om 10.00 uur

Deze jubileumeditie gaan er geen Early Birdtickets in de voorverkoop. Wel heeft de organisatie een aantal verrassingen in petto voor de diehard Speedfestfans; daarover spoedig meer. De reguliere tickets à € 48,- (exclusief servicekosten) zijn vanaf morgen (zaterdag) 10.00 uur verkrijgbaar via de Speedfest site en de Primera-winkels.

Tien jaar Speedfest: 2006-2015

Het vermaarde Belgische Sjockfestival inspireerde Peter Pan Speedrock om in 2006 een stoer feestje te geven in zijn eigen Rockcity hometown, met louter bands die het trio vooral zélf graag wilde zien. En zoals gebruikelijk koos Peter Pan Speedrock daarbij weer eens niet voor de makkelijkste weg. De geprikte datum viel namelijk máánden buiten het festivalseizoen. Bovendien was de locatie – het Klokgebouw in Eindhoven- weliswaar charmant, maar steenoud. Als concertzaal stond deze verlaten Philipsfabriek op Strijp-S dus nog in de kinderschoenen.

Niettemin werd de eerste editie van Speedfest een grandioos succes met smaakmakers als Demented Are Go, The Exploited en Nashville Pussy. Wat vooral opviel was de bonte mengelmoes in de zaal: psychobillies, punks, metalheads, geharde rockers en meer afgezanten van vele subculturen die rock-‘n -roll rijk is liepen gemoedelijk door elkaar en maakten er samen een machtige dag van.

Met stijlverbreding naar onder meer garage, trash, thrash, stoner, surf, rootsrock, hard- en grindcore en aanverwant heavy muziekstijlen groeide het aantal bezoekers gedurende tien jaar Speedfest mee. Sterker nog: inmiddels komt maar liefst veertig procent van de bezoekers uit het buitenland.

De laatste paar edities verkocht Speedfest met 5.000 bezoekers uit.

Previous post

Review: Breaking Benjamin - Dark Before Dawn

Next post

SharQ Bite: Harteveld - Haat/Liefde

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.