Reviews

Vinyl Review: Sparrow Falls – Maelstrom E.P

Geschreven door: Sharik “MCSharQ”
Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

Sparrow-Falls-Maelstrom-FRONT1Zes rock nummers op 1 vinylplaatje. Wat kun je nog meer willen?
Alle zes goed! Meer kun je toch niet meer wensen.
Ja, wellicht, nog  dat ze live ook zo geweldig klinken. Maar dat doen ze ook nog eens!
Maelstrom EP is de langverwachte opvolger van langspeler Tides (2011) en laat zien dat de Limburgse band klaar is voor het grote werk.

Sparrow Falls hebben eind vorig jaar hun EP Maelstrom uitgebracht en gooien hier hoge ogen mee.Sparrow Falls
De openingstrack op het vinyl is Thus Perishes the World’s Glory, een instrumentale intro die ook voor de liveshows gebruikt wordt. Het laat horen hoe goed de band muzikaal in elkaar zit en dat ze een grote toekomst voor zich kunnen hebben. Het nummer gaat heerlijk over in Spewing Spite. Meteen slaat deze hit er gewoon keihard in. De drums knallen lekker waarna de stem van zanger, Merijn Verhees, de lead overneemt. Met zijn rauwe stem en ondersteuning van beide gitaristen, Elmer Verhees & Lando van Berlo klinkt het heerlijk krachtig. The Count of Seasons is de volgende track op het vinyl  en klinkt soms wat doffer dan de andere tracks op het album maar daardoor krijgt het juist een toffere vibe. Alle tracks van de EP zijn voorzien van catchy riffs, lekkere meezing refreinen en zorgt ervoor dat de plaat lekker weg luistert en je laat snakken naar meer.
Van deze track is vorige maand ook een leuke clip opgenomen en deze vind je hier;


Sparrow FallsZo komen we alweer op de helft van het plaatje. Strychnine een prima rocktrack die live zelfs nog iets overtuigender klinkt door de rauwheid. Een heerlijke track die vol energie doorgaat. De band laat ook met deze track zien dat ze een groter publiek kunnen aanspreken en dat ook zeer zeker verdienen.
Nu is het tijd voor mijn favoriet en tevens titeltrack van het album. De track is wat rustiger maar met een fijne bass van Boris Wouters en een strak slagwerk van Youri Linskens is hij echt heel erg prettig om te horen. Het vinyl zorgt er ook nog eens voor dat de sfeer versterkt wordt van de track.
Wie heel goed luistert door de plaat heen hoor op de tofste momenten Stijn Bannier met zijn keyboard er doorheen. Soms valt deze wat weg tegen de gitaren maar de muziekliefhebber zal deze zeker meteen herkennen en erkennen dat het een toevoeging is voor de band. Het geeft een extra diepgang die op Tides, de vorige plaat, er nog niet was.
Helaas zijn we dan alweer bij het einde van de plaat gekomen. De laatste rondjes die hij zal draaien voordat  de naald het vinyl verlaat. The Meadow is Burning laat je eruit gaan met een knal. De track is zeer explosief en vol energie zeker ook live.
Het was de eerste single van de EP en daar hoort natuurlijk een videoclip bij.

Het afgelopen jaar heb ik de heren al vaker mogen fotograferen en het is altijd gezellig bij de shows! Zorg dus dat je ook gewoon een keertje erbij bent en koop de plaat nu op Bandcamp
( http://sparrow-falls.bandcamp.com/album/maelstrom-ep ) of koop het vinyl, zoals het hoort, bij een van de shows!

Website
Facebook
Foto’s

Previous post

Review: Gotthard - BANG!

Next post

Review: SanQuin – Are We Loud Enough?! EP

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.